Välkommen

 

OBS! Finns en återbudsplats kvar. Skynda skynda - först till kvarn gäller.

 

Grundkurs i jaktapportering – apportering till vardag och fest!

 

Att träna jaktapportering är något av det roligaste som finns! På grundkurs i jaktapportering utgår vi från boken Apportering till vardag och fest och all inlärning är positiv och lekfull. Du behöver inte ha några förkunskaper för att gå kursen men det är bra om du har läst boken helt eller delvis innan.

Detta är en kurs för dig som vill lära dig grundfärdigheterna i apporteringsarbetet och jaktlydnaden för retriever och spaniel. Under kursen får du ta del av träningstänket bakom Apportering till vardag och fest. Med klickertänket i ryggen tränar vi våra hundar på ett lustfyllt och roligt sätt.

På kursen kommer vi gå igenom och träna på följande moment:

  • Avlämningar
  • Jaktfot
  • Stadga
  • Stoppsignal
  • Närsök
  • Dirigering

För att lära våra hundar de färdiga momenten så börjar vi i mindre skala och lär in varje delmoment för sig för att till slut kedja ihop momenten. Vi kommer arbeta med grundfärdigheterna för momenten och vi kommer även arbeta med störningar – ett sätt att kvalitetssäkra momenten och få engagerade och säkra hundar.

Vi kommer inte arbeta med söket eller uppflog på kursen.

Eftersom gruppen är liten så finns det goda möjligheter att arbeta utifrån individuella behov.

Datum och tid: 1-2 augusti, lördagen kl 10-16 och söndagen kl 9- ca 15

Plats: Strax utanför Sala, deltagarna får vägbeskrivning i god tid

Instruktör: Jenny Nolhage. Jenny är med i styrelsen för LRK Västmanland och har gått Klickerförlagets instruktörsutbildning i ”Apportera till vardag och fest”.

Kostnad: För medlemmar i Labradorklubben kostar det 1000 kr för deltagare med hund och observatör 500 kr. För deltagare som inte är med i Labradorklubben är kostar det 1500 kr för deltagare med hund och observatör 750 kr. Avgiften ska betalas senast 12 juli till klubbens plusgiro 11 20 01-3, skriv ”grundkurs apportering” i meddelanderutan.

Anmälan: Anmälan om deltagande görs senast 12 juli till jennynolhage@gmail.com och avgiften ska vara betald senast samma dag för att anmälan ska räknas. Om kursen ställs in pga för få deltagare betalas avgiften tillbaka. Om avanmälan om deltagande görs senast 19 juli återbetalas deltagaravgiften.

Antal deltagare: Minst fyra och maximalt sex deltagare, observatörsplatserna begränsas till fyra.

Medlemskap: Vi arrangerar kursen för medlemmar i Labradorklubben Västmanland men medlemmar i Labradorklubbens övriga närliggande regioner eller någon av SSRKs övriga rasklubbar för retrievers och spaniel är välkomna.

Hundarna: Kursen är öppen för retrievers och spaniels i alla åldrar och passar lika bra för valpar som den lite äldre hunden.

Fika och lunch: Med anledning av coronasituationen tar varje deltagare med sig egen fika och egen lunch.

Boken: Vill du köpa boken Apportera till vardag och fest eller studiehandledningen till den så finns den att beställa hos flertalet internetbokhandlar eller direkt hos Klickerförlaget.

Corona: Inför utannonsering av kursen har klubben genomfört Folkhälsomyndighetens riskbedömning. Kursen kommer genomföras utomhus. Vi hjälps åt att hålla rekommenderat avstånd. Den som vill kan ta med sig egna leksaker och dummies, men instruktören kommer ha med sig utrustning så det räcker till alla. Mer information kommer med kursinformationen till deltagarna.