Välkommen

 

VILTSPÅRDAG UTANFÖR KÖPING 6 OKTOBER

Viltspårdag 191006

 

KURSEN ÄR FULL! Grundkurs i jaktapportering – apportering till vardag och fest!

Att träna jaktapportering är något av det roligaste som finns! På grundkurs i jaktapportering utgår vi från boken Apportering till vardag och fest och all inlärning är positiv och lekfull. Du behöver inte ha några förkunskaper för att gå kursen men det är bra om du har läst boken helt eller delvis innan.

Detta är en kurs för dig som vill lära dig grundfärdigheterna i apporteringsarbetet och jaktlydnaden för retriever och spaniel. Under kursen får du ta del av träningstänket bakom Apportering till vardag och fest. Med klickertänket i ryggen tränar vi våra hundar på ett lustfyllt och roligt sätt.

På kursen kommer vi gå igenom och träna på följande moment:

  • Avlämningar
  • Jaktfot
  • Stadga
  • Stoppsignal
  • Närsök
  • Dirigering

För att lära våra hundar de färdiga momenten så börjar vi i mindre skala och lär in varje delmoment för sig för att till slut kedja ihop momenten. Vi kommer arbeta med grundfärdigheterna för momenten och vi kommer även arbeta med störningar – ett sätt att kvalitetssäkra momenten och få engagerade och säkra hundar.

Vi kommer inte arbeta med söket eller uppflog på kursen.

Eftersom gruppen är liten så finns det goda möjligheter att arbeta utifrån individuella behov.

Datum och tid: 15 och 29 september, kl 10-16.

Plats: Strax utanför Sala, deltagarna får vägbeskrivning i god tid

Instruktör: Jenny Nolhage. Jenny är med i styrelsen för LRK Västmanland och går under sommaren och hösten Klickerförlagets instruktörsutbildning i ”Apportera till vardag och fest”.

Kostnad: 1500 kr för deltagare med hund, observatör 750 kr. Priset är rabatterat då instruktören är under utbildning. Fika och lunch ingår i deltagaravgiften. Avgiften ska betalas senast 18 augusti till klubben plusgiro 11 20 01-3, skriv ”grundkurs apportering” i meddelanderutan.

Anmälan: Anmälan om deltagande görs senast 18 augusti till jennynolhage@gmail.com och avgiften ska vara betald senast samma dag för att anmälan ska räknas. Om kursen ställs in pga för få deltagare betalas avgiften tillbaka. Om avanmälan om deltagande görs senast 8 september återbetalas deltagaravgiften.

Antal deltagare: Minst två och maximalt sex deltagare, observatörsplatserna begränsas till maximalt tre.

Medlemskap: Medlemmar i Labradorklubben Västmanland har företräde till platserna men alla som är medlemmar i någon av Labradorklubbens övriga regioner eller någon av SSRKs övriga rasklubbar för retrievers och spaniel är välkomna.

Hundarna: Kursen är öppen för retrievers och spaniels i alla åldrar och passar lika bra för valpar som den lite äldre hunden.

Boken: Vill du köpa boken Apportera till vardag och fest eller studiehandledningen till den så meddela det i mailet när du anmäler dig så har vi med vid kursstarten. Boken kostar 320 kr och studiehandledningen 80 kr. Betalas på plats vid kursstart, kontant eller med swish.