Välkommen

 

 Kursen inställd pga för få deltagare. Eventuellt återkommer vi med ny kurs senare i vår.

Grundkurs i jaktapportering – apportering till vardag och fest - 26/1 och 2/2 2020

Att träna jaktapportering är något av det roligaste som finns! På grundkurs i jaktapportering utgår vi från boken Apportering till vardag och fest och all inlärning är positiv och lekfull. Du behöver inte ha några förkunskaper för att gå kursen men det är bra om du har läst boken helt eller delvis innan.

Detta är en kurs för dig som vill lära dig grundfärdigheterna i apporteringsarbetet och jaktlydnaden för retriever och spaniel. Under kursen får du ta del av träningstänket bakom Apportering till vardag och fest. Med klickertänket i ryggen tränar vi våra hundar på ett lustfyllt och roligt sätt.

 

På kursen kommer vi gå igenom och träna på följande moment:

  • Avlämningar
  • Jaktfot
  • Stadga
  • Stoppsignal
  • Närsök
  • Dirigering

För att lära våra hundar de färdiga momenten så börjar vi i mindre skala och lär in varje delmoment för sig för att till slut kedja ihop momenten. Vi kommer arbeta med grundfärdigheterna för momenten och vi kommer även arbeta med störningar – ett sätt att kvalitetssäkra momenten och få engagerade och säkra hundar.

Vi kommer inte arbeta med söket eller uppflog på kursen.

Eftersom gruppen är liten så finns det goda möjligheter att arbeta utifrån individuella behov.

Datum och tid: söndagarna 26/1 och 2/2 2020 , kl 10 till ca16.

Plats: Hundcentret i Kolbäck, deltagarna får vägbeskrivning i god tid.

Instruktör: Jenny Nolhage. Jenny är med i styrelsen för LRK Västmanland och har när kursen hålls genomfört Klickerförlagets instruktörsutbildning i ”Apportera till vardag och fest”. Jenny har under hösten 2019 genomfört två grundkurser med mycket nöjda deltagare enligt utvärderingarna.

Kostnad: Medlemmar i Labradorklubben betalar 1500kr för deltagande med hund och 500kr för deltagande som observatör. I mån av plats är andra retriever- och spanielägare välkomna, deltagande med hund kostar då 2000kr och 1000kr för deltagande som observatör. Fika och lunch ingår i deltagaravgiften. Kursavgiften betalas till klubben plusgiro 11 20 01-3, skriv ”grundkurs apportering” i meddelanderutan.

Anmälan: Medlemmar i Labradorklubben har företräde till platserna och kan anmäla sig från 4/11 till 24/11, därefter släpps eventuellt kvarvarande platser till övriga. Anmälan om deltagande görs till jennynolhage@gmail.com.

I anmälan skriver du namn, din adress, eventuellt medlemsnummer i Labradorklubben och berättar lite om din hund och ditt mål med att gå kursen.

Om kursen ställs in pga för få deltagare betalas avgiften tillbaka. Om avanmälan om deltagande görs senast 12 januari 2020 återbetalas deltagaravgiften.

Antal deltagare: Minst fyra och maximalt sex deltagare, observatörsplatserna begränsas till maximalt fyra.

Hundarna: Kursen är öppen för retrievers och spaniels i alla åldrar och passar lika bra för valpar som den lite äldre hunden. Då kursen genomförs inomhus i Hundcentrets träningshall är det inte möjligt för löptikar att delta.

Boken: Vill du köpa boken Apportera till vardag och fest eller studiehandledningen till den så meddela det i mailet när du anmäler dig så har vi med vid kursstarten. Boken kostar 320 kr och studiehandledningen 80 kr. Betalas på plats vid kursstart, kontant eller med swish.

Kursen genomförs i samarbete med Studiefrämjandet

Logo_pms201_Webb